Får du lagt brosten, er det ikke, fordi de skal se grimme ud. Brosten er praktiske, men de er også pæne at se på. De kan give dig en belægning, der er holdbar og samtidig ser flot ud.

Du kan lægge brostenene i et mønster, så det bliver endnu pænere. Det vil være et helt lille kunstværk på jorden. Det vil give et helt andet udtryk end fx asfalt.

Men når du har lagt dine brosten, skal de vedligeholdes. Der er forskel på, hvor meget det kræver at holde en brostensbelægning pæn. Det kommer an på, hvor den er, og hvad den bliver brugt til.

Fej dem

En daglig eller ugentlig opgave kan være at feje hen over dine brosten. Hvis der skal se pænt ud, kan der ikke ligge affald, nedfaldne blade og alt muligt andet. På en belægning, hvor mange mennesker kommer, vil der blive tabt eller smidt noget. Hvor der er mange træer i nærheden, vil der falde en del blade ned.

Giv dine brosten en tur med en kost, når de trænger. Får du fjernet alt det skidt og skrald, der ligger på dem, kan man bedre se dem. Det vil se meget pænere ud.

Rens dem

En gang imellem kan dine brosten også have brug for en rens. Brug Halbergs fliserens, og få dem renset grundigt. Så bliver de igen pæne at se på.

Er du ikke helt sikker på, om du vil bruge Halbergs, eller om der overhovedet skal renses, kan du bestille en prøverens. Så kan du se, hvor pænt det bliver.

Der er igen forskel på, hvor ofte der vil være brug for det. Omgivelser og brug betyder meget for, hvor hurtigt brosten bliver beskidte og grimme. Du må altså sørge for at kigge på dem, og så kan du notere dig, hvor tit du hhv. fejer og får renset.

Pynt lidt op

Skal der være lidt ekstra fint omkring dine brosten, så kan du pynte lidt op med blomster. Har du bede her og der imellem stenene, så plant nogle pæne blomster. Er der ingen huller i belægningen, så kan du sætte nogle krukker oven på den. De vil også være nemme at flytte rundt på og at fjerne igen.

I de mørke måneder kan du også pynte op med lys. Sæt nogle lygter ud, så man kan se, hvor man går. Det er både praktisk og hyggeligt. Ligesom brostenene både er praktiske og pæne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *