Dette indhold er sponsoreret

Månederne i foråret bliver af mange forbundet med arbejde og vedligeholdelse i haven, i indkørslen eller på terrassen. Lige så spændende det kan være, at kaste sig ud i et nyt projekt udenfor huset, lige så irriterende og demotiverende kan det være, at se mælkebøtter og mos invadere ens bede, fliser og brosten.  Når ukrudtet skal bekæmpes, er det for mange en fristende og nem løsning, at ty til diverse sprøjtemidler og kemikalier. En fiberdug, også kaldet ukrudtsdug eller plantedug, kan dog i denne sammenhæng bruges som en bæredygtig erstatning. Lær alt om fiberduge i denne guide og undgå giftige kemikalier.

Fiberdug til indkørslen og terrassen

Venter der dig et projekt i indkørslen eller på terrassen og har du endnu ikke lagt fliser eller brosten, er en fiberdug et oplagt underlag. Vælger du en løsning med to lag fiberdug, nemlig ét i selve jorden og ét under fliserne, vil såvel ukrudt som diverse myrer blive bekæmpet.

Denne indsats kræver ikke meget, men skal selvfølgelig tænkes ind i projektet, inden selve fliserne bliver lagt. På denne måde kommer du ukrudtet og myrerne i forkøbet og kan nøjes med minimal vedligeholdelse med andre bæredygtige metoder og redskaber, i stedet for at skulle starte forfra sæson efter sæson. Ukrudtet kan således ikke længere bruges som en undskyldning eller begrænsning for, ikke at få shinet indkørslen eller terrassen op.

Ukrudtsbekæmpelse i haven

For nogle kan tanken om at skulle bekæmpe ukrudt flere gange ugentligt, afholde dem fra drømmen om en lækker køkkenhave eller flotte, blomstrende bede. I stedet for at skulle bruge tiden på at luge ukrudt, kan der også her bruges en miljøvenlig fiberdug som underlag, til bekæmpelsen af alle former for uvelkomne ukrudtsplanter.  På denne måde vil blomsterbedene og en køkkenhave skabe en hel masse glæde, da tiden ikke skal bruges på bekæmpelse af ukrudt, men i stedet kan bruges på synet og smagen af ens egne haveprojekter.

Lidt mos og mælkebøtter hist og her, er i nogens optik blot lidt charmerende og kan få lov til at blive. Er det ikke tilfældet hjemme hos dig, men er du samtidig heller ikke en stor tilhænger af stærke sprøjtemidler, vil brugen af en fiberdug, inden selve anlæggelsen af fliser eller planter, være en oplagt og en naturlig løsning til dine projekter. På denne måde kan en lille indsats, i den spæde start af dine udendørsprojekter i indkørslen eller i haven, sikre sig mere nydelse på længere sigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *